23. 02. 2018 | vijesti
Upozorenje stožera Civilne Zaštite Općine Dicmo

dicmo-6

 

 Kako se očekuje pogoršanje vremenskih uvjeta krajem tekućeg i početkom idućeg tjedna s izrazito niskim temperaturama, Stožer civilne zaštite Općine Dicmo izdala je upute za građane.

Mole se svi građani, a pogotovo oni starije životne dobi da u vrijeme nepovoljnjih vremenskih uvjeta izbjegavaju boravak na otvorenom, a da se u slučaju nužnog boravka na otvorenom odjenu slojevito te da zaštite glavu i ruke. Također se mole građani da se opskrbe neophodnim namirnicama, energentima i lijekovima dostatnim za nekoliko dana. Potrebno je zaštititi šahtove i vodovodne cijevi kako pri niskim temperaturama ne bi došlo do pucanja istih. U slučaju velikih snježnih oborina vlasnici stambenih objekata dužni su očistiti snijeg od svojih objekata do javnih površina kako bi prilazi objektima bili prohodni.

U slučaju da se građani za vrijeme vremenskih neprilika nađu u poteškoćama te im bude trebala pomoć mogu se obratiti pripadnicima DVD-a Dicmo i Stožeru civilne zaštite Općine Dicmo na brojeve 837-937, 0995899999 ili na broj 112.