Župan u posjetu Dicmu

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Petra Škorića i načelnika Općine Dugopolje Stanka Balića posjetio je u petak područje Općine Dicmo.

Tijekom posjeta u pratnji domaćina načelnika Općine Dicma, Ivana Maretića obišli su županijsku cestu Bisko – Liska – Ercegovci – Krušvar na kojoj su pri kraju rekonstrukcijski radovi koji su počeli 20.studenog prošle godine.

Vrijednost projekta čije se završetak očekuje u prosincu, je oko 25 milijuna kuna, te je u potpunosti financiran od strane Županije Splitsko-dalmatinske i Županijske uprave za ceste.

‘Iznimno sam zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova na jednoj od najvažnijih i najprometnijih županijskih cesta”.

Župan je potom najavio kako se Županija priprema za nastavak rekonstrukcije županijske ceste od Ercegovaca (Prosik) preko Krušvara do Butiga i spoja s državnom cestom D1, u dužini oko 2 km, te kroz samo naselje Krušvar.

.U nastavku obilaska područja Općine Dicmo župan Ževrnja posjetio je tvornicu KONČAR-EU u Gospodarskoj zoni Dicmo. Načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić i direktor pogona Končara Anđelko Ercegović zahvalili su županu i Županiji što su pomogli u realizaciji izgradnje prometnice do pogona, čija je vrijednost 1,4 milijuna kuna, kao i pomoći oko uporabne dozvole za ovaj pogon u kojemu trenutno radi 229 radnika, od čega je 50-ak s područja Općine Dicmo.

Tijekom ove posjete Dicmu župan Zlatko Ževrnja potvrdio je kako će Županija ići u brzo rješavanje pitanja dotrajale školske zgrade u Krušvaru. Istaknuo je kako će uskoro odlučiti hoće li biti riječ o značajnoj rekonstrukciji objekta ili će se pristupiti izgradnji nove školske zgrade u ovom naselju.

Naime prije nekoliko dana održan je sastanak s roditeljima kojem su nazočili pročelnik županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić, načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić, župnik Krušvara don Petar Dukić i ravnateljica škole Dajana Maretić.

Tom prilikom pročelnik Đonlić kazao je kako će Županija krenuti u izgradnju novog objekta ili značajniju rekonstrukciju postojećeg, te da su za isto osigurana novčana sredstva. Naglasio je kako nema riječi o zatvaranju, odnosno gašenju područnog odjeljenja OŠ A. Starčevića u Krušvaru, što je potvrdio i načelnik Maretić.

Sve navedeno ukazuje na tijesnu suradnju općine Dicmo i županije na dobrobit građana naše općine, sa svrhom svakodnevnog unaprijeđenja kvalitete života u Dicmu.

2018-09-09T10:02:30+00:002. studenoga 2015.|Obavijesti|