Dodjela stipendija

Načelnik Ivan Maretić danas je u općinskoj vjećnici potpisao ugovore o stipendiranju sa učenicima i studentima s područja Općine Dicmo za školsku i akademsku godinu 2015/2016.

U ovogodišnjem proračunu Općine Dicmo osigurana su sredstva za 32 stipendije, i to 15 učeničkih i 17 studentskih.

Za učeničke stipendije izdvaja se po 300 kuna, a za studentske od 300 do 600 kuna, ovisno o godini studiranja i uspjehu studenata.

Općinski načelnik pozdravio je okupljene stipendiste i njihove roditelje istaknuvši kako će Općina Dicmo, unatoč složenoj financijskoj situaciji uzrokovanom prvenstveno iracionalnim potezima ove vlade , a zbog čega je općina Dicmo ostala bez gotovo milion i pol kuna na godišnjoj razini i dalje pomagati najbolje učenike i studente.

Ove stipendije su ulaganje u vašu i našu budućnost, neka vam to bude poticaj za još veći trud , tako da se na ovom mjestu i u ovoj prilici nađemo i dogodine.

Za ovu godinu u proračunu smo predvidjeli 130 tisuća kuna’, istaknuo je načelnik Ivan Maretić.

Načelnik Maretić je kazao kako ovo nisu jedina financijska sredstva kojima Općina pomaže učenike i studente

‘Uz ove stipendije, tijekom godine Općina sufinancira prijevoz učenika i studenata s 410 tisuća kuna ,a kao što smo prošle godine i najavili, realizirali smo prijevoz učenika i studenata iz naselja Krušvar, kazao je Maretić izrazivši nadu, da će napori općine da uloži u svoju budućnosti, uroditi plodom tako što će dobar dio učenika i studenata koji su dobili stipendije poslije školovanja ostati na području općine Dicmo te tu primjeniti znanje koje su stekli.

Zadovoljstvo dobivenim stipendijama nisu krili ni učenici, ni studenti.

‘Općina se trudi i ulaže u nas u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Ja se nadam kako ću poslije završenog fakulteta ostati živjeti u Dicmu, te se na taj način odužit za uloženo.Dicmo se svakodnevno razvija, postoji više prilika za posao, a ni veći centri nisu daleko. Uz čistu prirodu, zdravu hranu , ne vidim nikave mogućnosti da odavde odselim, kazao je Kruno Podrug, student druge godine sručnog studija u Splitu, smjer elektroenrgetika.

2018-09-09T10:09:09+00:006. studenoga 2015.|Obavijesti|