Smanjenje paušalnog poreza po krevetu

Općinski načelnik općine Dicmo Ivan Maretić najavio je kako će na idućoj sjednici općinskog vijeća Općine Dicmo predložiti smanjivanje paušalnog poreza po krevetu za iznajmljivače u turizmu na minimalni zakonski iznos od 150,00 kuna po krevetu. Istaknuo je kako je sukladno novom Zakonu o porezu na dohodak kojim se propisuje obveza predstavničkih tjela jedinica lokalne samouprave za donošenje Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu, na 11. sjednici Općinsko vjeće  donijelo Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu u iznosu od 300,00 kuna, koliki je iznos bio i do tada. S obzirom na činjenicu da su se i sve ostale jedinice lokalne samouprave u okruženju odlučile na minimalne iznose ovog poreza, i općina Dicmo je odlučila uskladiti se s ostalima po tom pitanju. U kontaktu s iznajmljivačima, isti su iskazali zadovoljstvo  najavama nove niže cjene paušalnog poreza.

Prema podatcima sustava eVisior, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, na području Općine Dicmo je 29 iznajmljivača soba sa 194 kreveta, koji su ostvarili 1195 dolazaka i 10.782 noćenja.

Ovim promjenama cjena paušalnog poreza nastoji se također povećati broj zainteresiranih investitora u turističke sadržaje na području općine Dicmo, U tom pogledu Općina Dicmo će i po drugim pitanjima pomagati aktivnosti na ovom području, jer je turizam jedan od značajnijih faktora u cjelokupnom razvoju općine Dicmo.

2019-01-31T14:10:14+00:0031. siječnja 2019.|Uncategorized|