Održan sastanak Stožera civilne zaštite povodom jučerašnjih poplava u Dicmu

Image
  • 6. December 2021.

Jutros u 9,30 sati, dan nakon poplave koja je pogodila Općinu Dicmo, održan je sastanak Stožera Civilne zaštite na kojem su prisustvovali članovi Stožera, te predstavnici Hrvatskih voda i voditeljica Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana Irina Putica. Na sastanku se analizirala situacija vezana za izlijevanje podzemnog toka sezonske rijeke „Suvoje” uz predlaganje mjera za daljnje spriječavanje poplava. Općinski načelnik – načelnik Stožera CZ Općine Dicmo Petar Maretić, izvjestio je prisutne o poduzetim radnjama od strane Stožera CZ Dicmo, DVD-a Sv. Jakov Dicmo, JVP Sinj, HGSS-a, Županijske uprave za ceste i ostalih nadležnih službi koje su jučer bile na terenu. Zahvalio se svima i zaključio kako je unatoč situaciji i faktoru iznenađenja, odrađen dobar posao uz minimalne štete. Također je zahvalio i volonterima koji su priskočili u pomoć u spriječavanju većih šteta i ugroze za obiteljske kuće i druge objekte. Na sastanku je između ostalog zaključeno da se odmah pristupi sanaciji kanala na uzurpiranoj lokaciji u naselju Dicmo Kraj -Maretići, na zemljištu vlasništvo Republike Hrvatske.

Obaviještavaju se mještani Općine Dicmo koji su pogođeni jučerašnjom poplavom da se za sve informacije oko iscrpavanja vode iz njihovih objekata, mogu javiti Stožeru CZ na broj: 021/660-073, DVD-u Sv. Jakov Dicmo na broj: 095/544-2609 ili na broj 112 za hitne slučajeve.

Preporučuje se stanovnicima Općine Dicmo kao i predstavnicima nadležnih službi, da se prilikom otklanjanja šteta uzrokovanih poplavom, pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi.

Copyright 2024 Općina Dicmo. Izradio Cogitolab