Početak izgradnje Zelenog parka Dicmo

Image
  • 8. June 2022.

U Dicmu su jučer započeli radovi na projektu gradnje i opremanja ‘Zelenog parka’. Projekt je to kojeg je Općina Dicmo prijavila na LAG Zagora natječaj 2019. godine, čiji je cilj urediti 1650 kvadratnih metara javne općinske površine na čestici zemlje koja se nalazi u središtu naselja Kraj uz Dom zdravlja, zgradu pošte i Osnovne škole Ante Starčevića. Ukupna vrijednost projekta je 704 327,50 kn s PDV-om, a udruga LAG Zagora sufinancirat će projekt s 518 875 kuna.

Voditeljica Lokalne akcijske grupe Zagora, Marijana Botić Rogošić rekla je kako LAG Zagora pomaže da se ostvare osnovni ciljevi zbog kojih je udruga osnovana:

‘LAG Zagora donosi novac u sve naše jedinice lokalne samouprave, pa s velikom radošću i ovdje u Dicmo za ovaj projekt, koji je javne namjene jer se govori o zelenom parku u centru mjesta kojim će se oplemeniti prostor užeg centra Općine Dicmo. Udruga je osnovana da se sredstvima europskih fondova novac može donositi na svoje područje, da se osnaži svaka pojedinačna jedinica lokalne samouprave kako bi se osigurao bolji život pučanstva na tom području’.

Blizina okolnih sadržaja nametnula je potrebu uređenja neuređenog javnog prostora kako bi se pružio atraktivan javni sadržaj koji će služiti za rekreativne, obrazovne, kulturne i druge slobodne aktivnosti svih stanovnika Općine Dicmo. Projekt obuhvaća zemljane radove, betonske i armirano – betosnke radove, zidarske, elektroinstalacijske radove te opremanje prostora rekreativnom i opremom za dječja igrališta.

Načelnik Općine Dicmo Petar Maretić rekao je: "Ovim projektom ćemo oplemeniti prostor Općine Dicmo i napokon dobiti igralište gdje će mlade obitelji moći dovoditi svoju djecu, dobit ćemo dodatne rekreacijske sadržaje, ali i zelene otoke gdje će umirovljenici moći provoditi svoje vrijeme".

Copyright 2024 Općina Dicmo. Izradio Cogitolab