ZAVRŠENA PROSLAVA DANA OPĆINE DICMO

Image
  • 29. July 2022.

Nakon što je u petak 22.07.2022. u 11:00 h održana Svečana sjednica općinskog vijeća Općine Dicmo, kao što smo vas i izvijestili u subotu 23.07.2022. je održana 11. večer folklora „DA SE NE ZABORAVI ” koja je započela mimohodom kulturno umjetničkih društava nakon Svete mise održane u 18:00 h, put školskog igrališta gdje se održavala manifestacija.

Na manifestaciji sudjelovali su KUD „Dicmo” , KUD „Pleter” – Dugopolje, HKUD „Lindžo”- Neum, „Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja”- Sinj, KUD „Ivan Goran Kovačić” -Bibinje, Pjevačka skupina „Čevulja” – Škabrnja, KUD „Vesela Šokadija” – Lapovci Slavonija i „Zvuci kamena i krša” – Imotski. Program je vodila tajnica KUD-a Dicmo Anita Brajković koji je ujedno bio i suorganizator događaja. Nakon smotre okupljene je zabavljao Bomba bend.

U ponedjeljak na blagdan Sv. Jakova održana je Svečana Sveta misa u 10:30 h na kojoj je sudjelovalo i općinsko vodstvo. U 20:30 h na školskom igralištu započeo je dječji program „klaun Šarenko” koji je zajedno sa još četiri animatora razveselio velik broj djece. Za djecu su kao i prethodni dan postavljeni dječji dvorci (napuhanci) kojima su se mnoga djeca obradovala.

Nakon dječjeg programa na pozornicu su iza 21:30 h nastupili bend Diktatori i Giualiano koji su pred punim igralištem zabavljali okupljene.

Sutradan na blagdan Sv. Ane održane su svečane mise od kojih je najposjećenija bila misa u 18:00 h na kojoj je bio dodijeljen blagoslov djece.

Mještani i gosti nastavili su slavlje po lokalnim kafićima koji su imali vlastita organizirana događanja.

Načelnik Općine Dicmo Petar Maretić sudjelovao je na svim događanjima te izrazio zadovoljstvo što su protekla veselo i bez incidenata. Zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji, izvođačima ali i gostima te svojim sumještanima koji su sudjelovali na proslavi.


Copyright 2022 Općina Dicmo. Izradio Cogitolab