DAN OPĆINE DICMO 2023. GODINE

Image
  • 9. August 2023.

U Dicmu, 21. srpnja 2023. godine u petak održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Dicmo povodom Dana Općine.

 Prije održavanja sjednice bilo je polaganje vijenaca za poginule hrvatske branitelje na mjesnom groblju Sv. Jakov u Dicmu Osoje,

 Na sjednici je dodijeljena nagrada za Životno djelo don Anti Batarelu - hrvatskom misionaru u Tanzaniji. Rođen u Krušvaru, koji već 40 godina djeluje u Africi u Katoličkoj misiji koja brine o djeci prehranjuje i pomaže siromasima u izgradnji njihovih domova, brine za svježu vodu ali i pruža liječničku pomoć.

 Plakete Općine Dicmo dodijeljene su Sinjskim mažoretkinjama koje su na završnom europskom prvenstvu u Mažuret plesu održano u Italiji postale trostruke prvakinje u tri različite kategorije, Nikoli Braliću za brojna postignuća tijekom života kao trenera za veslanje i Juri Vojkoviću koji je jedan od najtrofejnijih hrvatskih barmena.

Dodjeljujući im zaslužene plakete njihov rad i angažman u kulturnom, umjetničkom i sportskom životu dobili su javno priznanje za svoj trud.

 Svečanu sjednicu obogatila je i činjenica da Općina Dicmo ove godine slavi svoju 30. obljetnicu osnutka. Tom prigodom, dodijeljene su zahvalnice osnivačima općine, ljudima koji su svojom vizijom i predanim radom omogućili razvoj i napredak Općine.

U subotu 22. srpnja održan je prigodni dječji program uz napuhance i skupinu Čarobnih Animatora. Dječji smijeh je ispunio školsko igralište, zajedno su uz animatore pjevali i plesali. Nakon vesele dječje zabave održan je Koncert Željko Bebek & The Band. U utorak, 25. srpnja održana je Svečana Sveta misa s procesijom u Crkvi Sv. Jakova i Ane. Nakon večernje Svete mise krenio je mimohod kulturno umjetničkih društava od Crkve Sv. Jakova i Ane prema školskom igralištu na kojem se kasnije održala 12. smotra folklora "Da se ne zaboravi".
Zahvaljujemo svima koji su se pridružili ovim događanjima i doprinijeli stvaranju divnog iskustva

Dokumenti

Copyright 2024 Općina Dicmo. Izradio Cogitolab