Općini Dicmo dodijeljena bespovratna sredstva za izradu projektno- tehničke dokumentacije

Image
  • 3. April 2023.

Temeljem prijave projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije „BIdiCMO – Projekta izgradnje i opremanja biciklističke i zelene infrastrukture Općine Dicmo“  na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstva „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., Općina Dicmo je osigurala 309.787,47 € bespovratnih sredstava.

Sredstva će se utrošiti u izradu studije izvedivosti s analizom troškova i koristi, idejnog, glavnog i izvedbenog projekta, te dokumentacije o nabavi.

Sve navedeno je potrebno za uspješan početak radova na izgradnji i opremanju biciklističke i zelene infrasturkture koja će oplemeniti prostor Općine Dicmo.

Cilj projekta „BIdiCMO“ je uspostavljanje biciklističke infrastrukture sa pripadajućim sadržajima zelene infrastrukture, podizanje sigurnosti prometa te povezivanje biciklističkih prometnica na području Općine. Sve navedeno se uklapa u nastojanja Općine Dicmo da prostor Općine prilagodi mladim obiteljima, pružajući im sigurnost, mobilnost, razonodu i mogućnost aktivnog i zdravog života. Također Općina ovim projektom želi poduprijeti ruralni razvoj i razvoj aktivnog turizma uz istovremenu zaštitu okoliša i prirodnih ljepota svoga kraja.

Copyright 2022 Općina Dicmo. Izradio Cogitolab